Mėsos patiekalai,  Receptai

ĮDARYTAS BAKLAŽANAS

Įdarytas baklaĮdarytas baklažanasžanas

Pats galiu tiesiai šviesiai pasakyti, jog baklažano seniai nevalgiau, o iš prisiminimų jis tikrai nebuvo mano „daržovė numeris 1“, BET kuomet pabandžiau jį įdaryti mexico stiliaus įdaru, gomurys nusišypsojo ir puikiai pripažino baklažaną.

Mums prireiks:

( 2 pilniems baklažanams)

  • Baklažanai 2 vnt.
  • Šlakelis alyvuogių aliejaus
  • Faršo 500 g (maišytas – jautiena ir kiauliena)
  • Konservuotų raudonųjų pupelių 400 g
  • Konservuotų kukurūzų 100 g
  • Raudonosios paprikos 1/2 vnt.
  • Mėlynojo svogūno 1 vnt.
  • Jelapeno
  • Druska ½ a.š.
  • Pipirai ½ a.š.
  • Aitriųjų paprikų milteliai ½ a.š.
  • Graikiškas jogurtas (pasirinktinai)
  • Laimas (pasirinktinai)

Gaminimas:

Paliekame keptuvę įšilti iki vidutinės kaitros, o kol kaista keptuvė kubeliais supjaustome svogūną ir papriką. Keptuvei įkaitus pilame šlakelį aliejaus ir dedame maišytą faršą, sutrupiname jį į smulkius gabalėlius medine mentele. Susmulkinus faršą keptuvėje pilame prieskonius: druską, pipirus ir aitriuosius paprikos miltelius. Faršui apkepus beriame konservuotas raudonasias pupeles, konservuotus kukurūzus, papriką ir svogūną. Viską gerai išmaišome, iškepame ir nuimame keptuvę nuo viryklės.

Kol mūsų įdaras šiek tiek vėsta, įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Tada paruošiame baklažaną – pjauname jį pusiau ir išskaptuojame vidų. Baklažano vidų užpildome įdaru ir viršų papuošiame norimu kiekiu jalapeno. Baklažano puseles dedame ant kepimo popieriaus ir viską pašauname į orkaitę 10 min. (naudojame groteles).

Išketpus baklažanus patiekiame lėkštėje kartu su graikišu jogurtu. aštrumui numalšinti, bei keletą laimo skiltelių.

O dabar… Skanaus! 🙂