Mėsos patiekalai,  Receptai

KIAULIENOS IEŠMELIAI SU SOJOS PADAŽU

Net ir negalėdamas mieste išsikepti šašlykų, vasaros sezoną norisi atidaryti kuo greičiau, todėl čiumpu medinius iešmelius, greitai pasimarinuoju kiaulienos nugarinę ir prašau! Ant stalo jau garuoja nors ir netikras, bet širdį glostantis vasaros sezono atidarymą vainikuojantis patiekalas – šašlykas 😊

Mums prireiks:

(2 porcijoms)

  •    Kiaulienos nugarinės 300 g
  •    Cukinijos 1 vnt
  •    Geltonosios paprikos 1 vnt
  •    Pomidorų
  •    Druskos
  •    Pipirų
  •    Laukinių ryžių
  •    Sojos padažo 100 ml
  •    Jautienos sultinio 50 ml
  •    Rudojo cukraus  2 v.š.
  •    Krakmolo 1 a.š.

Gaminimas:

Iešmeliams – kiaulieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, užpilkite 50 ml sojos, pabarstykite druska, pipirais ir palikite marinuotis 30 min.

Supjaustykite cukiniją ir papriką panašaus dydžio gabalėliais kaip ir kiaulieną.

Išsimarinavus kiaulienai daržoves ir mėsą mauname ant iešmelių. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių ir dedame 20 minučių. Mėsa turi tapti sultinga ir minkšta.

Laukinius ryžius virkite pagal nurodymus ant pakelio 😊

Padažas – stiklinėje sumaišome 50 ml sojos padažo, 50 ml jautienos sultinio, 2 v.š. rudojo cukraus ir 1 a.š. krakmolo. Keptuvėje kaitinkite mišinį 10 min., kol šis taps lakus.

O dabar viską dedame į lėkštes ir skanaujame!