LAŠIŠA SU SMIDRAIS

Lašiša su smidrais

Lašiša – tai žuvis, kurią, mano manymu, pamėgti yra itin lengva, o dar puikiau tai, jog ją ruošiant galima įdėti minimaliai pastangų ir virtuvėje praleisti trumpą laiko tarpą. Nepamirškite, jog žuvis gali būti ne tik visiškai iškepta, bet ir vidutiniškai, todėl neišsigąskite, jei viduryje pamatysite daugiau rausvos spalvos.

Mums prireiks:

  • Lašišos filė 2 gabalėlių
  • Smidrų 1 ryšulėlio ( iki 12 vnt.)
  • Aliejaus
  • Provanso žolelių 1 a.š.
  • Druskos 1 a.š.
  • Pipirų 1 a.š.
  • Persilado 1 a.š.
  • Citrinos ½ vnt.

Gaminimas:

Provanso žoleles, ½  a.š. druskos, ½  a.š. pipirų ir persiladą sudedame į vieną indelį ir gautu prieskonių mišiniu ištriname lašišos filė gabaliukus ir užspaudžiame citrinos sulčių. Orkaitę įkaitiname iki 120 laipsnių ir dedame žuvį kepimui 25 – 30 min. Lašišai likus kepti 6 min. įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir pakepkite smidrus su likusia druska bei pipirais. Smidrus kepkite tol kol iškeps lašiša (svarbu, kad jų neperkeptumėte, nes nebeliks traškumo). Viskas!

O dabar… Skanaus! 😉