Skaitiniai

PAVASARINIS TVARKYMASIS | 2 dalis

Praeitą kartą aptardami pasiruošimą “pavasariniui” tvarkymuisi, išsiaiškinome ir teikiamą naudą maisto ruošai. Turbūt spėjote pastebėti, kad ji geriausiai pasireiškia disciplinai įžengus į virtuvę. Neišsigąskite šio žodžio, jis tik skamba baugiai, bet viską įgyvendinti visai paprasta, tereikia noro ir trupučio kantrybės. Taigi, keletas nesudėtingų patarimų, kaip įvesti tvarką ir ją išlaikyti:


1. Atskirkite produktus pagal kategorijas. Pas mus namuose visos kruopos, makaronai bei miltai yra supilstyti į permatomas taras. Tai ne tik puošia virtuvės interjerą, bet ir padeda sekti likučius, patogu bet kada paimti, nes nereikia kuistis tarp maišelių ir dėžučių. Žinoma, jums dabar nėra būtina bėgti į parduotuvę ir pirkti naujus indus, galite antram gyvenimui prikelti stiklainius. Taip pat galite kaupti dėžutes, jas dekoruoti, prilipinti viduje esančio produkto pavadinimą, kad žinotumėte, kur kas yra. Paskirkite prieskoniams vietą. Jiems irgi galite naudoti atskiras dėžutes, pavyzdžiui, likusias nuo dovanų. Vienoje iš jų gali būti sudėti priedai desertams, kitoje džiovintos žolelės ir kt. Sudėkite į vieną vietą ir padažus, etiketes atsukus į save, kad būtų lengviau reikiamą surasti.


2. Susidėkite produktus pagal naudojimo dažnumą. Viskas labai paprasta, produktus, kuriuos naudojate retai, dėkite į spintelės galą, o tuos, kuriuos dažnai – į priekį, kad būtų lengvai pasiekiami. Jeigu turite tokios virtuvinės įrangos ar indų, kurie dienos šviesą išvysta tik retkarčiais, dėkite į nepatogiausias vietas (aukščiausią skyrių spintelėje ar toje apatinėje ir dar kampinėje, kur draugams niekada neaišku, į kurią pusę atsidaro durelės).


3. Naudokite papildomas lentynas. Tai ypač pasitarnauja, jeigu spintelėje negalite keisti lentynėlės aukščio arba turite mažą virtuvę ir sunkiai viską talpinate. Įsivaizduokite, sudedate lėkštes, bet jos užima tik pusę aukščio, įdedate papildomą lentynėlę ir galite sustatyti puodelius, taures ar stiklines.


4. Jeigu apsiperkate ilgesniam laikui, grįžę atsakingai sudėliokite produktus. Pavyzdžiui, kruopas ar konservus, kurių jums prireiks tik po mėnesio, dėkite į spintelės galą, kad priekyje liktų tie, kurių galiojimo laikas trumpesnis arba jų pakuotė jau atidaryta.


Nors daugiausiai buvo minimos spinteles, tas pritaikoma ir šaldytuvui ar stalčiams, atskirkite produktus pagal kategorijas (gyvulinės, augalinės kilmės ir t.t). Išnaudokite visas lentynas, esančias ant šaldytuvo durelių. Jei stalčiuje laikote birius produktus ar prieskonius, tiesiog ant dangtelio prilipinkite lapelį su produkto pavadinimu, kad nereikėtų nuolat ištraukinėti ieškant to reikiamo.


Tikimės, kad patarimai pasitarnaus jūsų naudai ir įkvėps ilgai lauktiems pokyčiams! Savo įspūdžiais ar jau turima „tvarkdario“ patirtimi kviečiame pasidalinti mūsų Facebook ar Instagram paskyrose.