Receptai,  Vištienos patiekalai

VIŠTIENA ĮDARYTA SMIDRAIS

Dažnai matome įdarytos vištienos file receptų, bet tas vienintelis, kurį norisi kartoti yra būtent šis. Kodėl? Dėl širdį džiuginančių ingredientų – mozzarella sūrio, saulėje džiovintų pomidorų bei smidrų. Pastarieji ir yra patiekalo akcentas, jie suteikia gaivumo, lengvumo ir švelnaus traškumo. Reikėtų paminėti ir tai, kad šiuo metu smidrų sezonas, todėl jų beveik visur galima įsigyti, o ir šaldytuve dažnai vienas kitas likęs, todėl šis receptas puikiai tiks jų sunaudojimui!

Interneto klodai apie smidrus: jie pradėti auginti Graikijoje prieš 2500 metų. Senovės graikai ir romėnai tikėjo, kad smidrai padeda išvengti bičių įgėlimų ir malšina dantų skausmą. Taip pat, rašoma, kad smidrai gali pagelbėti po audringo vakarėlio, nes jie padeda ne tik kepenims apsisaugoti nuo toksinų, bet ir skaidyti alkoholį. O jeigu norėtumėte dar plačiau sužinot apie šią daržovę, visada galite aplankyti smidrų muziejų, įsikūrusį Vokietijoje arba sudalyvauti Lietuvoje vykstančiame smidrų festivalyje!

Sugrįžę iš kelionės apie smidrus, eikime prie recepto!

Dviem porcijoms reikės:

  • 2 – jų vištienos file puselių
  • 100 g mozzarella sūrio
  • Apie 10 smidrų
  • Saujelės saulėje džiovintų pomidorų
  • Drukos ir pipirų
  • Alyvuogių aliejaus kepimui
  • Dantų krapštukų

Garnyrui ruošime bulvių košę, kuriai reikės:

  • 3 – 4 vidutinio dydžio bulvių
  • Šaukšto sviesto
  • Šaukšto natūralaus jogurto
  • Pusės stiklinės pieno
  • Česnako laiškų
  • Druskos

Eiga:

  1. Užkaičiame puodą bulvėms. Užvirus pasūdytam vandeniui, sudedame nuskustas bulves.
  2. Imamės vištienos. File pjauname pusiau, tik ne iki galo! Atverčiame ir „pamušame“, kad vištiena būtų plonesnė. Tada ją gausiai apibarstome druska bei pipirais.
  3. Imame vieną file gabalėlį, dedame plešytą mozzarella ant vienos puselės. Tada uždedame smulkintų saulėje džiovintų pomidų ir smidrus. Tą patį atliekame su kitu file gabaliuku.
  4. Tada užverčiame ir dantų krapštukais užtvirtiname prapjautą kraštą, kad įdaras bekepant neišbyrėtų ir sūris neišbėgtų.
  5. Tada į įkaitusią keptuvę įpilame aliejaus ir kepame vištieną. Tai turėtų trukti 10 – 15 min., priklausomai nuo file dydžio.
  6. Kol vištiena kepa, pasiruošiame košę. Nuo išvirusių bulvių nupilame vandenį, įdedame sviestą ir patriname. Įdėjus natūralaus jogurto vėl patriname. Tada įpilame pieną, vėl triname ir tai kartojame, kol gauname norimą konsistenciją. Paragaujame, jei reikia, dar pasūdome. Suberiame smulkintus česnakų laiškus ir dar kartelį išmaišome.
  7. Iškepusią vištieną galite supjaustyti ir patiekti sudėliotą ant bulvių košės.

Taadaam – recepto pabaiga! Tikimės, kad sugundėme ir įrašas nuguls jūsų „reiks pasigaminti“ sąraše.