MAKARONAI MOLIŪGO PADAŽE
Jei daržas nenustoja teikti moliūgų ir dar iš jų negaminote padažo makaronams – pats metas ištaisyti šią klaidą! Iš to nauda tikrai didelė: sunaudosite nemažai vaisiaus, paįvairinsite racioną derindami rečiau sutinkamus ingredientus ir kaip visada, neišleisite krūvos pinigų.
Patiekalui bus reikalinga moliūgo tyrė, instrukcijos, kaip ją pasigaminti, bus nurodytos recepte. Jeigu galvojate, kad dėl vieno patiekalo neverta gamintis – klystate! Tyrę galite naudoti kepant blynus, teisiog įmaišykite tyrę į tešlą. Taip pat, galite išsivirti vieno populiariausio rudeninio gėrimo – „Pumpkin Spice Latte”. Neabejojame, jog kepant pyragą irgi puikiausiai susinaudotų. Dar reiktų paminėti, jog moliūgo tyrė šaldytuve gali išgyventi apie savaitę, todėl nesijaudinkite, visko per vieną dieną gaminti tikrai nereikės, tik patiekalus, kuriems tiks košė, įtraukite į savo valgiaraštį.
Apie makaronus. Turbūt patys pastebėjote, jog skirtigiems patiekalams yra naudojamos skirtingos rūšys. Taip yra ne be reikalo, nuo makaronų pasirinkimo priklauso pagaminto maisto kokybė. Ruošdami makaronus su padažu, visada tikimės jog jis bus prikibęs prie makaronų, tačiau pasirinkus netinkamą formą, padažas nubėga ir nugula ant lėkštės. Dėl šios priežasties dvi skirtingos dalys nesusijungia ir nepriverčia skonio receptorių sproginėti iš laimės. Sotesniems ir sunkesniems padažams, kuriuose randamas sūris, daržovės, pomidorai ir pan., rekomenduojama naudoti trumpus, lenktus ar susuktus makaronus. Jų grioveliai ir įlenkimai – puiki vieta padažui nugulti ir nenubėgti. O štai lengviems, grietinėlės pagrindo padažams tinka ilgi ir ploni makaronai, svarbu, jog jo nebūtų per mažai ir galėtų gausiai padengti makaronų paviršių. Šiam receptui galite rinktis plonus ir ilgus, o mūsų mylimiausieji „tagliatelle“.
Dviem porcijoms reikės:
- 300 g makaronų
- 4 pilnų šaukštų moliūgo tyrės
- 200 ml grietinėlės
- 2 samčių vandens, kuriame virė makaronai
- Druskos
- Šaukštelio kario ar ciberžolės
- Šaukštelio česnako granulių
- Pipirų pagal skonį
- Patiekimui tinka: kietasis sūris, žalumynai, sėklų mišinys
Eiga:
- Pirmiausiai reikia pasiruošti moliūgo tyrę. Vaisių perpjauname pusiau, išimame sėklas, padedame ant skardos, padengtos kepimo popieriumi ir šauname į orkaitę, įkaitusią iki 200℃. Kepame 30 – 45 min., priklausomai nuo moliūgo dydžio. P.S. moliūgą dedame taip, kad odelė būtų viršuje, o vidinė dalis žiūrėtų į apačią.
- Kai moliūgas iškepa, leidžiame truputį pravėsti ir šaukštu iškabiname visą minktšimą. Jį sutriname šakute ir atidedame į šoną.
- Užkaičiame puodą makaronams, į vandenį įberiame žiupsnį druskos. Verdame pagal nurodytas instrukcijas ant pakuotės.
- Įkaitiname keptuvę, suberiame prieskonius, truputį pakaitiname. Įdedame 4 šaukštus moliūgo tyrės, sumaišome su prieskoniais ir dar kelias minutes pakepame.
- Į keptuvę supilame grietinelę. Leidžiame padažui užvirti. Tuomet įpilame samtį vandens iš makaronų puodo. Jeigu padažas dar per tirštas, pilame vandens tol, kol gauname norimą konsistensiją. Turėkite omenyje, jog dalis padažo susigers į makaronus, todėl nepadarykite jo per tiršto.
- Kai gauname norimo skonio ir skystumo padažą, į keptuvę sudedame makaronus, prieš tai nupylę vandenį. Gerai išmaišome, minutėlę pakepame ir krauname į lėkštės. Ant viršaus pabarstome sūrio ar žalumynų su sėklomis.
O dabar… skanaus!