Receptai,  Salotos

AVINŽIRNIŲ SALOTOS

Prisimenant dienas, kai ėjome į darbus, iškyla vaizdiniai, kaip ankstyvą rytą sukamės virtuvėje, ruošdami ne tik pusryčius, bet ir pietus. Kad viską spėtume atlikti, pietų dėžutę užpildydavo nesudėtingi ir greitai paruošiami patiekalai, svarbiausia, kad išliktų skanūs! Avinžirnių salotų receptas apie tai ir yra – greitą paruošimą, paprastumą ir ilgai išliekantį skonį. Jeigu esate nieko prieš valgyti tą patį maistą du kartus, tai salotos išgelbės ir nuo vakarienės ruošimo, o jei valgysite ne namuose, nereikės baimintis, jog nebus kur jo pasišildyti, todėl drąsiai galite pasiimti į išvykas ar sugrįžtat į darbą.

Recepto žvaigždė – avinžirniai. Pažiūrėkime, ką interneto klodai apie juos pasakoja! Avinžirniai buvo pradėti auginti dar 7500 metais pr. Kr., Vidurio Rytuose. Juose gausu antioksidantų, skaidulų, vitaminų ir mineralų. Malti avinžirniai pradėti naudoti kaip kavos pakaitalas nuo XVIII amžiaus, šiomis dienomis tai kavos be kofeino alternatyva. Jie puikūs ne tik kaip maisto šaltinis, bet ir kaip augalas žemei – avinžirnių giliai augančios šaknys padeda stabilizuoti ir atkurti išalintą dirvožemį bei užkirsti kelią erozijai.

Susipažinę su pagrindiniu ingredientu, keliaukime prie recepto!

Dviems porcijoms reikės:

  • Skardinės avinžirnių (galite naudoti ir „žalius“, tačiau prireiks laiko juos pasiruošti)
  • Apie 200 g raudonųjų pupelių (pusė skardinės)
  • Saujalės mažų pomidorų
  • Avokado
  • Citrinos sulčių
  • Žalumynų (svogūnų laiškų, krapų ar kt.)
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių vištienai kepti (pvz., paprikos milteliai, kuminas, karis ar ciberžolė)
  • Apie 200 g vištienos file (pasirinktinai)

Eiga:

  1. Kaitiname keptuvę ir juostelėmis supjaustome vištieną. Į keptuvę įpilame šlakelį aliejaus, sudedame mėsą ir apibarstome prieskoniais bei druska.
  2. Kol kepa, pusiau perpjauname pomidoriukus, susmulkiname avokadą bei žalumynus. Viską suberiame į dubenį (žalumynų truputį pasiliekame papuošimui).
  3. Nuo avinžirnių ir pupelių nupilame skystį ir reikiamą kiekį suberiame į tą patį dubenį. Įspaudžiame citrinos sulčių, užpilame truputį alyvuogių aliejaus ir apibarstę druska bei pipirais, viską išmaišome. Paragaujame!
  4. Salotas sudedame į lėkštes, ant jų paskirstome vištieną, apibarstome žalumynais ir nešame ant stalo!
  5. Jeigu ruošiamės valgyti ne namuose, viską sudedame į dėžutes.

Štai ir viskas! Šiam receptui įgyvendinti neprireiks net pusvalandžio, bet gausite maksimalią naudą – maistingumą ir daugiau laisvo laiko sau!