Mėsos patiekalai,  Receptai

JAUTIENOS IEŠMELIAI SU LAVAŠU

Jautienos iešmeliai su lavašu

Kartais norisi pasigaminti ką nors paprasto, bet pateikti taip, lyg būtų naujas patiekalas… Šiandien pagalvojau, kad mediniai iešmeliai gali būti taip trūkstamo naujo pateikimo būdo paslaptis, ko pasekoje mintyse iškilo nemažas kiekis patiekalų, kuriuose puikiai tiks šie mediniai iešmeliai. Vienas jų – jautienos kukuliai.

Mums prireiks:

(2 porcijoms)

  •    Maltos jautienos 400 g
  •    Svogūnų 1 vnt.
  •    Petražolių 1 sauja
  •    Baziliko 1 a.š.
  •    Rūkytos paprikos miltelių 1 a.š.
  •    Cukraus 1 a.š.
  •    Druskos 1 a.š.
  •    Pipirų 1 a.š.
  •    Pomidorų 1 vnt.
  •    Ridikėlių 4 vnt.
  •    Sultenės 1 pakelis
  •    Lavašo 2 vnt.

P.S. šį kartą padažui panaudokite tai ko nesate naudoję! Nebijokite ir atraskite naujų skonių! O padažų idėjomis galite pasidalinti komentaruose! 🙂

Gaminimas:

Svogūną susmulkinkite ir paskirstykite jį į dvi dalis. Maltą jautieną, pusę svogūno, petražoles, baziliką, rūkytą papriką, cukrų, druską, pipirus sudedame į dubenį ir gerai išmaišome. Iš gautos pagardintos mėsos formuojame kukulius ir mauname ant iešmelių. Viską sumovus, dedame į šaldytuvą 1 val.

Mėsa kepkite orkaitėję, ją įkaitinę iki 250 laipsnių 10 min.

Kol mėsa kepa, įkaitinkite keptuvę ir pakepkite lavašus. Viskam iškepus į lėkštę dedame lavašą, pagardiname supjaustytais ridikėliais, pomidoru, svogūnu ir sultene.

O dabar… Skanaus!