MAKARONAI SU ŠPINATŲ PADAŽU
Makaronai jau nuo studentavimo laikų buvo patiekalas numeris vienas, o dabar ne tik juos gaminu su pomidoru ketčiupu ir majonezu, o turiu galimybę daryti įvairiausius užpilus! Vienu iš jų esu tiesiog sužavėtas ir noriu pasidalinti kartu su jumis 😊
Mums prireiks:
(2 porcijoms)
- Makaronų 125 g
- Špinatų 250 g
- Svogūnų 1 vnt
- Česnakų 2 skiltelės
- Philadelphia sūris 125 g
- Fetos sūris 50 g
- Citrinos sultys 2 v.š.
- Petražolės 2 v.š.
- Druska
- Pipirai
- Aliejus
Gaminimas:
Makaronus išvirkite ir pasilikite šiek tiek vandens iš puodo (rekomenduoju ne mažiau 50 ml.).
Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejų ir pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną iki kol suminkštės, vėliau dedame smulkiai supjaustytą česnaką ir dar šiek tiek apkepame. Į tą pačią keptuvę dedame špinatus pagardiname pipirais, druska ir maišydami laukiame kol jie sukris.
Keptuvės turinį, citrinos sultis, philadelphijos ir fetos sūrį, petražoles, dedame į indą, ir trintuvu sutriname. Įpilkite vandenį, kurį atsidėjote nuo makaronų ir dar kartą išplakite.
Makaronus sumaišome su špinatų padažu ir tiekiame!
O dabar… skanaus! 😊