Kiti,  Receptai

VIRTŲ BULVIŲ BLYNELIAI

Kartais norisi prisiminti vaikystę ir mokyklos laikus, kai su klasiokais per vadinamus „langus“ lėkdavom sėdėti į valgyklą. O kaip gi nesuvalgius vieno iš „klasikinių“ valgyklos patiekalų – virtų bulvių blynelių.

Mums prireiks:

  • Bulvių košės 375 g
  • Kiaušinių 1 vnt
  • Fermentinio sūrio 100 g
  • Džiuvesėlių 1 stiklinės
  • Krapų (papuošimui)
  • Druskos 1 a.š.
  • Pipirų 1 a.š.
  • Aliejaus kepimui
  • Grietinės (patiekimui)

Gaminimas:

Dubenėlyje sumaišykite bulvių košę (kurią tikiu, kad kiekvienas pradedantysis mokės pasigaminti pats), tarkuotą fermentinį sūrį, kiaušinį, džiūvėsėlius, druską ir pipirus. Jei gauta masė gautųsi per skysta, įberkite daugiau džiūvėsių, o jeigu per tiršta – įmuškite dar vieną kiaušinį.

Drėgnomis rankomis formuokite vidutinio dydžio kamuoliukus ir suplokite juos. Iš visos masės tūrėtų gautis nuo 12 iki 15 blynelių.

Į keptuvę įpilkite aliejaus ir palaukite, kol įkais. Tada kiekvieną blynelį pakepkite apie 2 min. iš kiekvienos pusės.

Kaip ir visus patiekalus, kurie sugeria į save daug aliejaus, nusausinkite padėdami ant vienkartinio popieriaus.

Iškeptus blynelius tiekite su grietine ir pabarstykite smulkintais krapais 😊

O dabar… Skanaus!