Kiti,  Receptai

VARŠKĖS IR CUKINIJŲ BLYNELIAI

VARŠKĖS IR CUKINIJŲ BLYNELIAI

Paskutiniu metu į mūsų virtuvę retai užsukdavo varškė. Vaikystėje ji dažniausiai būdavo randama lietinių blynų viduje, įvairiausiuose virtinukuose ar cepelinuose. Patys dar kartais išsikepame apkepą, bet dažniausiai renkamės grūdėtą varškę ir valgome pusryčių metu. Tai gera išeitis, kai norisi ryte ilgiau pasivartyti lovoje ar nėra ūpo trypt virtuvės plytelių.

Kadangi varškė retas svečias, šią savaitę į meniu ją įtraukėme sąmoningai. Ieškodami lamaistas.lt idėjų, ką su ja nuveikti, radome cukinijų ir varškės blynelius. Tai labai paprastas, daug išlaidų nereikalaujantis receptas, bet norint paįvairinti maistą ir neskirti daug laiko – puiki išeitis!

Reikės:

  • 200 g varškės
  • Žalios  cukinijos
  • Kiaušinio
  • 4 šaukštai  miltų
  • Saujos krapų
  • Kelių svogūnų laiškų
  • 4 šaukštų natūralaus jogurto
  • Dviejų skiltelių česnako
  • Druskos bei pipirų
  • Aliejaus kepimui

Eiga:

  1. Sutarkuojame cukinją. Apibarstome druska, išmaišome ir paliekame bent 5 min. pastovėti. Tada rankomis nusunkiame cukinijas ir dedame atgal į dubenį. Ten pat keliauja kiaušinis, miltai, varškė, pipirai ir smulkinti svogūnų laiškai. Gerai išmaišome, kad masė gautųsi vientisa ir tikrai tiršta.
  2. Susmulkintą česnaką ir krapus sumaišome su natūraliu jogurtu, tai bus padažas prie blynelių. 
  3. Kepame vidutiniškai įkaitusioje keptuvėje, blynelius formuojame rankomis, jas sušlapinę vandeniu. 

O dabar… skanaus!