Receptai,  Salotos

ŽALIŲJŲ ŽIRNELIŲ PIURE

ŽALIŲJŲ ŽIRNELIŲ PIURE

Ar stipriai varėte žiemą lauk? Ar daug blynų prikirtot? Labai stengėtės ar ne, bet panašu, jog pavasaris neskuba užimti žemo starto pozicijos ir greitu metu nepasirodys kiemuose. Tikimės, kad kovos čia taip lengvai nepaleisit iš rankų ir pavasarį kartu su mumis vis dažniau kursite savo lėkštėse! 

Dažnai sakoma, jog būtent žaliųjų žirnelių piure bet kokiu metų laiku atneš taip trūkstamos gaivos pliūpsnį. To priežastis – mėta, ji čia tas slaptasis ingredientas. Patiekta piure prie mėsos ar žuvies patiekalų sukuria balansą, ji ne apsunkina, o sukuria atsvarą riebesnei patiekalo daliai. 

Bet šalia žirnelių piure nėra būtina patiekti tik mėsą, ji puikiausiai tinka su salotomis. Nustebsite, bet užtepus ant skrebučio, mėgausitės skaniais pusryčiais, priešpiečiais ar net vakariene.

APIE RECEPTĄ

Visų pirma, reikia pažymėti, jog toks garnyras yra super draugiškas piniginei. Reikės vos penkių ingredientų, iš kurių tris namuose tikrai rasite, tai yra, druską, pipirus ir sviestą.  Gaminti piure užtruksite iki 10 min., todėl tai puikus receptas nenorintiems ar negalintiems ilgai užtrukti virtuvėje. Šis laikas parodo ir ruošimo paprastumą, todėl užrašuose pasižymėkite, ką kitą kartą patieksite vietoj kruopų ar bulvių.

Dviem porcijom reikės:

  • 300 g šaldytų ar šviežių žaliųjų žirnelių
  • Saujos šviežių mėtų
  • 30 g sviesto
  • Šaukštelio druskos
  • Šaukštelio pipirų

Eiga:

  1. Puode užverdame pasūdytą vandenį, įberiame žirnelius, sumetame mėtos lapus ir verdame 4 min., kol žirneliai suminkštėja. Ištirpiname sviestą. 
  2. Nupilame vandenį, elektriniu trintuvu sutriname žirnelius. Paragaujame, ar netrūksta druskos ir pipirų. Supilame sviestą ir gerai išmaišome. 
  3. Patiekiame su salotomis, ant skrebučio ar šalia mėsos.

PASTABA: jei norite itin švelnios piure konstistencijos, žirnelius sutrynę su elektriniu smulkintuvu dar petrinkite per sietelį ir tada pilkite sviestą.