Receptai,  Sriubos

PLĖŠYTOS VIŠTIENOS SRIUBA

PLĖŠYTOS VIŠTIENOS SRIUBA

Kas liečia gaminimą, turbūt nieko nėra geriau nei maistu pakvipę namai ir laimingi veidai. Tačiau ne kiekvieno gaminimo metu pavyksta tokį efektą išgauti, dažnai tai būna tiesiog dūmelis, bet kai patiekale naudojami intensyvūs prieskoniai, tai tiesiog neišvengiama.  

Šiame įraše dalinamės sriubos receptu, kuriai puikiai tinka vakarykštės mėsos likučiai. Juos tereiks suplėšyt ir sudėti į puodą. Jeigu šeimyna buvo alkana ir viską suvalgė – irgi ne bėda. Galite išsikepti vištienos krūtinėlės ar blauzdelių mėsos, ją suplėšyti ir taip pat berti į puodą.

Kas dar tinka sriubai, ko mes nedėjome? Ryžiai arba konservuoti avinžirniai. Tuo metu, kai į puodą supilami visi skysčiai, reiktų suberti ir ryžius, virti tol, kol šie bus minkšti. Jeigu norėtumėte dėti avinžirnius, juos suberkite pabaigoje, kartu su vištiena. Taip pat, prie sriubos tinka mėgstama duonelė!

O dabar sąrašas, kurio reikės norint pasigaminti sriubos keturioms porcijoms:

  • Apie 250 g vištienos file
  • Skardinės smulkintų pomidorų
  • Skardinės kokosų pieno
  • Svogūno
  • 3 česnako skiltelių
  • Svogūno
  • 500 ml vištienos sultinio
  • Šaukštelio malto imbierio
  • Šaukštelio kajeno pipirų
  • Šaukštelio cinamono
  • Šaukštelio kumino
  • Druskos pagal skonį
  • Aliejaus kepimui

Eiga:

  1. Iškepame vištieną. Ją šakučių pagalba suplėšome ir kuriam laikui atidedame į šalį. Pasiruošiame sultinį.
  2. Susmlukiname svogūną ir česnaką. Įkaitiname puodą, įpilame aliejaus ir kelias minutes pakepiname svogūną. Tada suberiame česnaką, vėl pakepiname, o tada visi prieskoniai keliauja į puodą. Juos išmaišome ir kaitiname tol, kol pasklinda  kvapas. 
  3. Pilame sultinį, pomidorus ir kokosų pieną. Išmaišome ir sumažinę kaitrą verdame 10 min. Tada paragaujame, ar nestinga druskos, jei reikia įberiame dar. Sudedame vištieną, dar minutėlę pakaitiname ir pilame į dubenėlius. 

O dabar… skanaus!