Kiti,  Mėsos patiekalai,  Receptai

TRAŠKŪS KINIETIŠKI JAUTIENOS PYRAGĖLIAI

Naršant socialiniuose tinkluose ne kartą teko pastebėti pyragėlius, kurie dailiai skrunda keptuvėje. Tačiau tik šiandien prisiruošeme juos pasigaminti patys. Kas labiausiai darė įspūdį – traški ir auksinės spalvos plutelė. Kas kartą pamačius jų nuotrauką, mintys sukurdavo iliuziją, kaip jie atsiduria ir mūsų burnoje.

Nustojus varvint seilę ir pradėjus rimčiau galvoti apie gaminimo eigą, supratome, jog čia bus daugiau pliusų nei tik traški plutelė. Pavyzdžiui, įdarą gali pasirinkti kiekvienas žmogus ir pritaikyti jį pagal savo norus ir galimybes, su daržovėmis, grybais ar sūriais. Be to, tai daug išlaidų nereikalaujantis maistas, didelę dalį reikiamų produktų jau dabar pas daugelį surastume namuose. Kadangi tai pyragėliai, jie mielai sutinka būti nešami ne tik į darbą, bet ir į žygį. Ką dar tikrai verta paminėti, jog tai nėra sudėtingas patiekalas ir nereikalauja ypatingų žinių ar gebėjimų. Tereikia vadeles paimti į savo rankas!

Ne tik pyragėlių užpildą galima pakeisti, kiekvieną kartą išskirtinį skonį gali suteikti padažai, salotos ar net sultinys. Mūsų skoniai sako, jog čia labai gerai savo darbą atlieka aštresni padažai arba soja. Galima pasiruošti ir gaivių salotų, kurios burnoje sukurs daugiau gaivumo ir skirtingų tekstūrų. Žiemai labai tinkatis variantas – sultinys. Tereikia jį pasiruošus įsipilti į mylimiausią puodelį, o į kitą ranką, nebijant išsitepti, griebti pyragaitį. 

Kadangi šitas patiekalas yra sotus, tai aštuonių pyragaičių dviems žmonėms gali užtekti ir pietums, ir vakarienei. Tiek pagal šį receptą ir gausite!

Tešlai reikės:

  • 250 g miltų
  • 150 ml šilto vandens
  • 5 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1,5 šaukštelio druskos

Įdarui reikės:

  • 300 g maltos jautienos
  • Svogūno
  • Saujos svogūnų laiškų
  • 4 šaukšų sojos padažo
  • Šaukštelio pipirų
  • 2 cm imbiero
  • 2 šaukštų vandens
  • Sezamo sėklų

Valgymui:

Galite pasiruošti gaivių salotų ar valgyti su sojos ar saldžiai aštriu padažu. Čia puikiai tinka ir sultinys.

Eiga:

  1. Pasiruošiame tešlą: sumaišome sausus ingredientus, tada supilame aliejų ir vandenį. Maišome dubenyje, o paskui gerai išminkome rankomis, stalviršį apibarstę miltais. Tešlai leidžiame 30 min. pailsėti, padėtai į miltuotą dubenį ir uždengus rankšluostėliu.
  2. Tuo metu pasiruošiame įdarą. Smulkiai supjaustome svogūną ir jo laiškus, sutatkuojame imbierą. Dubenyje sumaišome visus įdarui skirtus ingredientus.
  3. Tešlą padaliname į lygias 8 dalis ir plonai iškočiojame. Turėtų gautis vieno blynelio skersmuo apie 15 cm. Į jo vidury dedame jautieną, tešlos kraštus lenkiame į virštų ir truputį paspaudžiame, kad suliptų. 
  4. Paruošus visus pyragaičius, lygią jų pusę patepame vandeniu ir apibarstome sezamo sėklomis. Kepame vidutiniškai įkaitusioje keptuvėje nepagailėję alyvuogių aliejaus. Dedame pyragėlius į keptuvę taip, kad jos paviršių liestų užlankstytoji pusė ir kepame ją ilgiau nei paviršių, nes ten susidarė storesnis telšos sluoknis. Kepti reiktų apie 10 min. Jei matote, kad pyragėliai per greit skrunda – paskubėkite sumažinti kaitrą. 

O dabar… skanasus!