Receptai,  Sriubos

GRYBŲ SRIUBA

GRYBŲ SRIUBA

Atrodo, kad sriubos šiais laikais susilaukia per mažai dėmesio. Įdomu kodėl, gal daug kas atsivalgė jų vaikystėje?  O gal vaikosi sriubos prisiminimai iš darželio ar mokyklos valgyklų, kai jas sudarydavo sultinys su kelios plaukiojančios daržovės? Mums pasisekė, nes niekas požiūrio į sriubą nesugadino ir  bent kartą į savaitę įtraukiame į savo meniu. 

Šią savaitę į skrandžius nugulė švelnios tekstūros grybų sriuba. Ne, ji tikrai nebus trinta, bet dėl poros šaukštų miltų jos skystis tampa kreminiu. Prieš trintas sriubas nieko blogo neturime, bet grybai daug skanesni, kai yra kramtomi, todėl čia iš jų tyrės nedarysime. Be to, nujaučiam, kad dar ne visi pamėgo sukimąsi prie puodų, todėl sriuba tiks norintiems greitai pasiruošti pietus ar vakarienę, gaminimas užtruks iki 30 min. Svarbu paminėti, jog reikalingi ingredientai labai dažnai sutinkami kiekvienuose namuose, tereikia pagauti tinkamą akimirką ir sukrauti juos į puodą. 

Tai ar įdomu, ko reikės, norint pasigaminti grybų sriubą? 

Dviem porcijom:

  • 250 g grybų (tinka pievagrybiai pamaišyti su jūsų rinktais ar kitais mėgiamais)
  • 300 ml vištienos sultinio (nieko nenutiks, jei panaudosit daržovių ar jautienos)
  • 150 ml pieno
  • Geros saujos šviežių krapų
  • Balto vidutinio dydžio svogūno
  • Šaukšto paprikos miltelių
  • 2 šaukštų sojos
  • 2 šaukštų miltų
  • Sviesto ar aliejaus kepimui
  • Druskos
  • Pipirų
  • Grietinėlės ar grietinės patiekimui (nebūtina)

Eiga:

  1. Pasiruošiame sultinį (priklausomai nuo to, kokį naudosite). Susmulkiname svogūną ir krapus. Griežinėliais supjaustome grybus.  
  2. Užkaičiame puodą, įdedame sviesto/aliejaus, suberiame svogūnus ir kepame, kol šie bus beveik permatomi. Neprideginame! Tada keliauja į puodą ir grybai. Juos kepame 3 – 4 min. Suberiame paprikos miltelius, krapus ir išmaišę pakepame minutėlę. 
  3. Į puodą supilame sultinį, pieną ir sojos padažą. Įdedame miltus, gerai išmaišome ir leidžiame pavirti apie 10 min., kol sriuba sutirštėja. Pagardiname pipirais, jei reikia įberiame žiupsnį druskos. 
  4. Patiekiame dubenyje su grietine/grietinėle bei šviežiais krapais. Puikiai tinka ir mylima duonelė!

O dabar belieka palinkėti gero apetito!