Pusryčiai,  Receptai

PUSRYČIŲ SKREBUČIAI SKUBANTIEMS | VĖL PRAMIEGOJAU?!

Ruduo – vieniems džiaugsmas, kitiems vargas, o treti nesuka galvos, tačiau nors kartą vistiek pramiega ankstyvą rytą čirškiantį žadintuvą. Suprantama, juk po atostogų ne taip ir lengva grįžti prie senų įpročių, tačiau laikui bėgant vid pripranta! 

Savo Instagram paskyroje klausėme, ką žmonės praleidžia, jeigu atidėliodami žadintuvo signalą vistiek pramiega. Buvo galimi tokie atsakymų variantai:

  • Tvarkymąsi, pavyzdžiui, lovos klojimą, šiukšlių išnešimą;
  • Drabužių lyginimą;
  • Laiką vonioje, pavyzdžiui, makiažą, barzdos skutimąsi;
  • Pusryčius.

Prieš užduodant šį klausimą, jau mintyse kirbėjo, koks pasirinkimas gali būti dažniausias. Ir ne veltui tokią prielaidą darėme, nes patys taip kartais elgiamės. Turbūt jau suprantate, apie kokį atsakymą kalbame – pusryčius. Kartais mums atrodo, kad juos pasiruošti užtrunka visą amžinybę, todėl mieliau griebiamės minties, jog pasiimsime užkandžių keliaudami į darbą arba išgyvensime iki pietų pertraukos. Bėda ta, kad iki pietų beveik niekas neišgyvena, žiūrėk, jau vaišinamės sausainukas ar pyragaičiais, rankose laikydami kavos, o kam mieliau arbatos, puodelį.

Norint išvengti tokios situacijos padeda ne kas kitas, o maisto planavimas. Jo dėka žinome, ką kiekvieną rytą valgysime, tad atsikeliam ir nesukam galvos, kas įkris į skrandį. Dėl tokio paprasto žinojimo pusryčius galime pasiruošti netgi iš vakaro, pavyzdžiui, išsivirti kiaušinius ir juos nusilupti, užplikyti košę ar net susitepti sumuštinius. Tada jei ir miegas nugali atsikėlimo kovą, pusryčių dėžutė gali keliauti į darbą.

Visa tai ne tik skamba, bet ir įgyvendinama labai paprastai, viskas priklauso nuo noro! Mūsų pačių pusryčiai pasikartojantys: pieno kokteiliai, natūralus jogurtas arba pienas su namie kepta granola, avižinių dribsnių košė bei nesudėtingi sumuštiniai – skrebučiai. Bet tai nėra greit pabostantis maistas, nes galima įtraukti vis naujų ingredientų ir sukurti skirtingus skonius. Tereikia atrasti sau geriausiai tinkančius variančius.

O štai šio įrašo žvaigždės – skrebučiai. Vienus bandysime įkvėpti pasiplanuoti savo rytus ir pradėti juos skaniais, stilingais ir energijos suteikiančiais pusryčiais, o tuos, kurie rytinio pasimėgavimo maistu nepraleidža, paskatinsime išbandyti naujus, o gal net klasika tapusius, skonių derinius.

Ko prireiks? Ogi labai paprastų, dažnai namuose pasitaikančių ingredientų ir skrudintuvo. Jeigu neturite, pusryčių duoną galite pakepti gerai įkaitusioje sausoje keptuvėje.

Riešutų sviesto ir banano skrebučiui:

  • Mėgstamos pusryčių duonos
  • 1,5 šaukšto riešutų sviesto
  • Pusės banano
  • Žiupsnio cinamono

Paskrudiname pusryčių duoną. Ant jos tepame riešutų sviestą ir dedame supjaustytą bananą. Apibarstome cinamonu.

Avokado ir kiaušinio skrebučiui:

  • Mėgstamos pusryčių duonos
  • Avokado
  • Kiaušinio (galite išsivirti vakare)
  • Šaukšto citrinos sulčių
  • Žiupsnio druskos
  • Truputį smulkintos čili paprikos

Paskrudiname pusryčių duoną. Dubenyje sutriname avokadą su citrinos sultimis, įberiame druskos ir išmaišome. Supjaustome virtą kiaušinį. Ant riekelės tepame avokado tyrę, o ant jo dedame kiaušinio riekeles. Apibarstome smulkinta čili paprika.

Avokado, pomidorų ir mocarelos sūrio skrebučiui:

  • Mėgstamos pusryčių duonos
  • Avokado
  • Nedidelio pomidoro
  • Ketvirtadalio mocarelos sūrio
  • Šaukšto citrinos sulčių
  • Žiupsnio druskos, pipirų

Paskrudiname pusryčių duoną. Dubenyje sutriname avokadą su citrinos sultimis, įberiame druskos ir išmaišome. Griežinėliais supjaustome pomidorą. Ant riekelės tepame avokado tyrę, dėliojame pomidorus ir plėšyto mocarelos sūrio. Apibarstome pipirais. 

Grūdėtos varškės ir figos skrebučiui:

  • Mėgstamos pusryčių duonos
  • Dviejų šaukštų grūdėtos varškės
  • Figos
  • Šaukštelio skysto medaus ar klevų sirupo

Paskrudiname pusryčių duoną. Dedame grūdėtą varškę, supjaustytą figą, pagardiname medumi ar klevų sirupu.

Štai ir viskas! Dar abejojome, ar verta rašyti šitas instrukcijas, tačiau jei tai padrąsins nors vieną iš jūsų pabandyti, tada rašysime ir rašysime. 

O dabar… marš planuoti pusryčių meniu ir be sąžinės graužimo mėgautis juo!