Per pasaulį su Šakute!

PER PASAULĮ SU ŠAKUTE | APŽVALGA

Baigiantis vasarai į mintis nepastebimai pradeda sugrįžti akimirkos, kurios šiltąjį sezoną pavertė nepamirštamu. Mums galimybės leido vasarą patirkti visu kūnu – maistu, Lietuvos pažinimu ir tiesiog buvimu, mėgavimusi ramybe. O kad išvykų atsisakymas į kitas šalis nebūtų toks skaudus, sugalvojome iniciatyvą „Per pasaulį su Šakute“, ja šviesinome debesuotas dienas ir kvietėme jus įvairias kultūras „pasikviesti“ į savo namus. Ar mums tai pavyko, galite atsakyti tik jūs!

Gamindami kitų šalių maistą praplėtėme ne tik skonių diapozoną, bet ir žinių bagažą. Buvo įdomu skaityti, kaip patiekalai atsirado ir kaip evoliuconavo iki šių dienų. Ne vienas jų buvo pradėti gaminti darbininkams, maistas turėjo būti negreitai gendantis ir patogus transportuoti. O, pavzydžiui, rašydami apie skrebučius „French toast“, tikėjomės išsiaiškinti, tai kas jį sugalvojo, amerikietis ar prancūzai? Tačiau vieno teisingo atsakymo nėra, sklando per nepatikrintų gandų.

Išsirinkti vieną mėgstamiausių būtų labai sunku, nes kiekvienas patiekalas savaip žavingas. Bet atskleisime, kad didžiausių savo simpatijų neslepiame meksikietiškoms taco salotoms su lęšiais, krevečių troškiniui „moqueca“ bei cinamoniniams mėsos iešmeliams. Tiek salotos, tiek iešmeliai nustebino prieskonių išgaunamais skoniais, o ir lęšių dažnai nenaudojame, todėl buvo puiki proga įtraukti į savo racioną. Apie cinamoną mėsos patiekaluose dėkojame Graikijai, ji paskatino išbandyti tokį derinį. Pasikartosim, tikrai patiko! O krevečių troškinys jau vien pavadinimu žavi, nes mėgstame šias jūros gėrybes, o jei dar kokoso piene troškintos… Turbūt nesunku suprasti, kad šios iniciatyvos patiekalus dar ne kartą gaminsime ir kitus vaišinsime!

Kaip rasti visus Šakutės kelionės patiekalus?

  • Mūsų puslapyje: pasirinkite „Šakutės iniciatyvos“ ir spauskite „Per pasaulį su Šakute“. 
  • Instagram‘e: paieškos laukelyje suveskite „sakuteskeliones“ ir pasirinkite „tags“, tada pamatysite visus patiekalus.

Norime padėkoti visiems keliavusiems kartu su mumis! Tikimės, kad įkvėpėme atrasti kitų virtuvių skonius ir jais pasimėgavote iš širdies. Būtų labai įdomu išgirsti jus, ką gaminote, kaip gaminote ir kas labiausiai patiko? O gal priešingai, yra priežasčių, kodėl mums nepavyko jusų įkvėpti? Norime augti, todėl laukiame visų įžvalgų.

O dabar, kaip ir įprasta po atostogų, grįšime į kasdieniškesnį ritmą, gaminsime iš to, ką randame tėvų ir senelių daržuose, stengsimės įkvėpti pamilti sezonines daržoves ir iš jų „išspausti“ kuo daugiau naudos! Ruduo labai nuostabus metas ne tik dėl derliaus, šiuo metu visi dažniau susirenkame jaukiems pokalbiams susėdus už stalo, todėl ruoškitės dozei širdžiai mielų patiekalų.

Iki greito!