Receptai,  Vištienos patiekalai

GREITA TIKKI MASALA

Kol tik svajoju apie kelionę į Indiją, pabandžiau pagaminti greitą Indišką Tikka Masala su vištiena. Tikiuosi šis patiekalas nukels jau buvusius Indijoje atgal į šią šalį, o tuos kurie nebuvo, skonis sudomins ir sukels norą keliauti!

Mums prireiks:

( 4 porcijoms)

  • Vištienos krūtinėlės 500 g
  • Graikiško jogurto 250 g
  • Citrinos 1 vnt.
  • Česnako 6 skiltelės
  • Tarkuoto imbiero 2 a.š.
  • Druskos 2 a.š.
  • Kumino 4 a.š.
  • Aitriosios paprikos miltelių 2 a.š.
  • Alyvuogių aliejaus
  • Baltojo svogūno 1
  • Kario 2 a.š.
  • Saldžiosios paprikos miltelių 2 a.š.
  • Pomidorų pastos 1 v.š.
  • Konservuotų pomidorų 400 g
  • Vandens 150 ml
  • Riebios grietinėlės 150 ml
  • Laukinių ryžių
  • Indiškos duonelės lakštų

Gaminimas:

Vištienos krūtinėlę supjaustome norimo dydžio gabalėliais ir dedame į didesnį indą. Į jį supilame graikišką jogurtą, išspaudžiame citrinos sultis, suberiame 3 smulkiai pjaustyto česnako skilteles, įtarkuojame 1 arbatinį šaukštelį imbiero, įberiame 2 šaukštelius druskos, 2 šaukštelius kumino ir 2 šaukštelius aitriosios paprikos miltelių. Viską gerai išmaišome ir paliekame mėsą marinuotis 1 val.

Prieš pradedant gaminti mėsą ir padažą, galime užkaisti puodą ryžiams virti, kad pateikimo metu viskas būtų šilta ir skanu 🙂 Ryžius verdame pagal pateiktas nuorodas ant pakelio.

Mėsai išsimarinavus ją apkepame ir pasidedame į šalį. Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepėme mėsą, suberiame smulkiai pjaustytą svogūną, 3 susmulkintas  česnako skilteles ir 1 arbatinį šaukštelį tarkuoto imbiero. Viską pakepame 1 min. ir toliau beriame 2 arbatinius šaukštelius kario bei 2 arbatinius šaukštelius saldžiosios paprikos miltelių. Viską pakepinus dedame 1 valgomąjį šaukštą pomidorų pastos. Keptuvėję esančius ingredientus gerai išmaišome ir pilame pjaustytus konservuotus pomidorus bei 150 ml vandens. Palaukiame kol viskas užvirs ir pilame 150 ml riebios grietinėlės. Vėl užvirus padažui dedame keptą vištieną ir patroškiname viską 10 min.

O dabar viską dedame į lėkštę, paplėšome indiškos duonelės ir pateikiame 🙂

Skanaus!