Kiti,  Receptai,  Salotos

LIKUČIŲ SALOTOS

LIKUČIŲ SALOTOS

Savaitės pabaigoje dažnai lieka keletas produktų, kurie nebuvo iki galo sunaudoti. Ką su jais veikti? Tikrai neišmesti ir planuoti patiekalus juos įtraukiant. O geriausias sprendimas, jei tik įmanoma, neiti į parduotuvę tol, kol jų nesunaudosite. Mes dažniausiai šį variantą ir renkamės, ruošiamės apsipirkimui, kai šaldytuve lieka padažai, o šaldiklyje seniai dienos šviesą mačiusi žuvis. Besivadovaujant tokia logika sukuriame daug mažiau maisto atliekų, sutaupome pinigų ir lavinam kūrybiškumą, kuris dažnai padeda atrasti netikėtai skanius derinius. 

Šią savaitę dviračio neišradome, bet kratinys gavosi tikrai neblogas, nes maistingas, su daug skirtingų tekstūrų ir greitai paruošiamas. Jeigu turėsite panašius ingredientus, leiskite jiems sužibėti!

Salotoms naudojome:

  • Pusę skardinės konservuotų pupelių
  • Pusę skardinės konservuotų avinžirnių
  • Kelis vyšninius pomidorus
  • Agurką
  • Nedidelį svogūną
  • Batatą
  • Petražoles
  • Pusę salotos
  • Šaukštelį aštraus padažo
  • Šaukštą citrinų sulčių
  • Druską ir pipirus
  • Maltos paprikos miltelius 
  • Alyvuogių aliejų

Eiga:

  1. Įjungėme orkaitę ir kol šį kaito iki 190℃, nulupom ir šiaudeliais supjaustėme batatą. Jį sudėję į dubenį apšlakstėme alyvuogių aliejumi, malta paprika, druska bei pipirais, tada gerai išmaišėme ir subėrėme ant kepimo skardos. Įkaitus orkaitei ją pašovėm 10 min.
  2. Nusiplovėme daržoves ir supjaustėme. Į dubenį jas subėrėme (išskyrus salotą) kartu su pupelėmis ir avinžirniais. Užpylėme citrinos sulčių, truputį alyvuogių aliejaus ir aštraus padažo, pagardinome druska ir pipirais. Viską išmaišeme ir paragavę įsitikinom, jog bus skaniai!
  3. Į dubenėlius sudėjome salotas, šalia pupelių ir avinžirnų miksą su daržovėmis bei iškepusius saldžiųjų bulvių šiaudelius.

Tai tik vienas iš pavyzdžių, ką galima nuveikti su tokiais ingredientais. Eksperimentuokite ir maloniai nustebsite!