Pusryčiai,  Receptai

OBUOLIŲ PYRAGO BLYNAI

Blynų valgytojai turėtų suklusti, nes tai vieni skaniausių blynų, kokius esame valgę ir dar patys sukonstravę! Juokingiausia tai, jog jie iš tos vadinamos „likučių“ dienos. Vieną šeštadienį atsidarėm šaldytuvą ir matėm ten beveik tuščias lentynas – keli padažai, agurkas, grietinėlės likutis ir pora kiaušinių, o ant palangės gulėjo vysti pradėję obuoliai. Kadangi pas mus namuose visada yra miltų, tai pirma mintis, puikiai tinkanti savaitgaliui, buvo ne kas kitas, o blynai. Kepėm didelių lūkesčių nekeldami, bet paragavus… Paragavus iškart tapo aišku, kad kepsim dar ne kartą ir būtinai pasidalinsime su jumis.

Tai mintyse klausiate, kuo čia jie tokie ypatingi? Visų pirma, jie pagardinti geriausiu obuolių draugu – cinamonu. Jo reikės tiek, jog kepant pakviptų visi namai. Antra, blynai purūs ir drėgni, net nesinori pieno, arbatos ar kavos puodelio šalia. Kai sakome, jog skonis primena obuolių pyragą, tai patikėkite, tikrai taip ir yra. Išduosim paslaptį, kitą kartą ne blynus kepsim, o tešlą pilsim į skardą ir žiūrėsim, ar tik nebus puikus pyragas. 

Truputį apie tešlą. Dėsime daug obuolių, todėl neišsigąskite, jog masė bus tirštoka. Tačiau būtent dėl tokio vaisių kiekio blynai išliks drėgni. Jei turimi obuoliai saldūs, galite sumažinti cukraus kiekį. 

Patiekimas. Rinkitės jums mėgstamus pagardus: vaisius, uogas, sirupą, džemą ar net vanilinį plombyrą. O dabar galime gaminti. 

Dviem porcijom reikės (10 blynų):

  • 2 kiaušinių
  • 100 ml grietinėlės
  • 2 vidutinio dydžio obuolių
  • 6 – 7 šauktų miltų
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų cukraus
  • 0,5 šaukšto cinamono
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio druskos

Eiga:

  1. Dubenyje išplakame kiaušinius kartu su cukrumi. Įpilame grietinėlę ir aliejų, išmaišome. 
  2. Kitame inde sumaišome likusius ingredientus. Juos pamažu pilame į skystą masę ir gerai išmaišome. 
  3. Nulupame obuolius, įtarkuojame į tešlą. Išmaišome ir kepame vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. 
  4. Patiekiame su mėgstamais pagardais.

Tikimės, kad jums patiks taip pat kaip ir mums!