Kiti,  Receptai

BATATAI SU AŠTRIAIS AVINŽIRNIAIS IR KIAUŠINIU

Sakau „batatai“ dėl tingėjimo rašyti du žodžius – saldžioji bulvė, bet tai yra viena ir ta pati daržovė. Dabar populiaru ją valgyti pusryčiams, pietums bei vakarienei ir nenustebkite, kai jūsų akiratyje pasirodys deserto receptas, kuriame vyraus būtent bulvės saldumas. Batatai dažnai keičia ir įprastas skrudintas bulvytes, jie puikiai dera su natūralaus jogurto padažu ir pateikiami kaip užkandis.

Interneto kloduose gausu straipsnių, kuriuose rašoma, kad tai vitaminų, skaidulų ir mineralų šaltinis. Taip pat, stiprina imunitetą ir gerina virškinimo procesus. Ne paslaptis, kad krakmolo batate yra daugiau negu paprastojoje bulvėje, todėl tai neturėtų tapti kiekvienos dienos pagrindiniu patiekalų akcentu, bet neįtraukti į savo maisto racioną būtų nuodėmė!

Skaitykite toliau, dalinamės, mūsų pamėgtu saldžiųjų bulvių receptu.

Dviems porcijoms reikės:

  • 2 didesnių batatų
  • Apie 100 g špinatų
  • 2 kiaušinių
  • Skardinės avinžirnių
  • Nedidelio svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Pagal skonį druskos, pipirų, kumino, saldžiosios paprikos miltelių, ciberžolės ar kario, aitriųjų paprikų.

Eiga:

  1. Įkaitiname orkaitę 180º C. Gerai nuplauname batatus, subadome šakute ir įvyniojame į foliją. Orkaitei įkaitus, įdedame batatus ir kepame 60 – 40 min., priklausomai nuo turimo dydžio.
  2. Baigiant batatams kepti, susmulkiname svogūną ir česnako skilteles.
  3. Įkaitiname keptuvę, įpilame šlakelį aliejaus ir beriame svogūnus. Šiems truputį suminkštėjus supilame česnaką ir dar minutėlę pakepame.
  4. Į tą pačią keptuvę supilame avinžirnius (be skysčio), apibarstome prieskoniais ir leidžiame apskrusti (nepamirštame maišyti, kad prieskoniai nesudegtų).
  5. Tada sudedame špinatus. Kepame, kol špinatų lapai suglebs ir įsisavins visi skoniai.
  6. Kepame kiaušinius. Įkaitiname keptuvę iki vidutinės temperatūros ir įpilame šiek tiek aliejaus. Įmušame kiaušinius, uždengiame dangčiu ir kepame tol, kol baltymo dalis nebus perregima, bet trynys išliks skystas.
  7. Pateikiame. Išimame batatus iš orkaitės ir folijos. Perpjauname pusiau, sudedame į lėkštes, su šakute patriname vidų, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska ir pipirais. Lygiomis dalimis ant batatų uždedame avinžirnius ir vainikuojame kiaušiniais.

Komentarai: jeigu esate iš nekantrių žmonių barikados, tai prieš kepdami batatus perpjaukite pusiau ir tada vyniokite į foliją. Galite net griežinėliais ar šiaudelių forma supjaustyti ir kepri apšlaksčius alyvuogių aliejumi. Jeigu dar norisi sūrumo, galite pabarstyti fetos sūrio. Gaivumo patiekalui suteikia jau minėtas natūralaus jogurto padažas (tzatziki).

Štai ir viskas – kabiname bulvės „vidurius“ ir mėgaujamės skirtingų skonių antplūdžiu!