Pusryčiai,  Receptai,  Saldieji patiekalai

PURŪS CITRININIAI RIKOTOS BLYNELIAI

Šiuo metu mūsų virtuvėje įsivyravo „nuodėmingo“ maisto fiesta. Kas tai galėjo nulemti, dar spėliojame, bet nuojauta kužda, jog kaltas ruduo, atnešantis ilgesnes tamsos valandas ir žvarbų orą. Tačiau tai jokiu būdu nereiškia, jog pamiršome judėti ir mankštini savo kūnus, kitu atveju jau sunkiai tilptume į kelnes. Tačiau temą apie kelnių dydį paliekame pašonėje, tiesiog vis priminkite sau, jog tarp daug anglevandenių turinčio maisto ir sporto turi vyrauti balansas.

Jau turėtumėte žinoti, kad esame paklusnūs maisto planavimui. Į savo valgiaraštį įtraukiame ne tik naujus, bet ir klasikinius ar visai kasdieniškus patiekalus. Taip yra todėl, nes be maisto ruošimo turime ir kitų veiklų, tad užimtomis dienomis gelbsti gerai žinomi receptai. Apie vieną iš jų ir paplepėkime.

Drįstame sakyti, kad vienokius ar kitokius blynus gali iškepti kiekvienas, nuo nediduko vaiko iki senelio. Bet paprastų, maišytų iš miltų, pieno ir kiaušinių, greitai atsivalgoma, todėl kaskart reikia keisti pagardus arba tobulinti tešlą. Šį kartą mes siūlome patobulinti ingredientų sąrašą ir išsikepti minkštutėlius citrininius rikotos sūrio blynus.  

Ar žinojote, kad prisikepę krūvą blynų ir visų nesuvalgę, galite juos užšaldyti? Tiesiog kraukite vieną ant kito, tarp jų įdėdami kepimo popieriaus lakštų, tada įdėkite į dėžutę ar silikoninį maišelį ir leiskite ramiai ilsėtis šaldiklyje, kol vėl jų užsinorėsite. Tai labai gelbsti dienomis, kai tingisi gaminti, o ypač šeštadienio ar sekmadienio rytais. Čia sunkiausia dalis – nepamiršti išimti iš šaldiklio ir laukti, kol atšils. O pasišildyti galite nestipriai įkaitusioje keptuvėje, orkaitėje, mikro bangų krosnelėje ar net garų vonelėje.

Jei kyla klausimas, kuo pagardinti blynelius, tai atsakymas paprastas kaip 2×2. Puikiai tinka šviežios ar šaldiklyje gulinčios uogos, džemas, klevų sirupas ar grietinėlė. Jei viskas jau aišku, kimbame į darbus!

4 porcijoms reikės:

  • 260 g miltų
  • 250 g rikotos sūrio
  • 2 kiaušinių
  • 2 šaukštų cukraus
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • Žiupsnelio druskos
  • 300 ml pieno
  • Šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 150 g citrinų sulčių (1,5 citrinos)
  • Cukraus pudros, grietinėlės ir apelsino patiekimui (galite rinktis tai, ko širdelė trokšta)

Eiga:

  1. Sumaišome sausus ingredientus: miltus, cukrų, druską bei kepimo miltelius.
  2. Didesniame dubenyje lengvai išplakame kiaušinius. Į juos dedame rikotą, pilame pieną bei vanilę. Viską išmaišome.
  3. Į dubenį su skystais ingredientais pamažu suberiame miltus vis išmaišydami iki vientisos masės. Tada supilame citrinų sultis ir vėl išmaišome. 
  4. Kepame keptuvėje be aliejaus, nustatę vidutinę kaitrą. Jeigu matote, kad svyla ir nespėja iškepti – mažinkite kaitrą. Blynus apverčiame tada, kai paviršiuje pamatome oro skylutes. 
  5. Patiekiame blynus sudėdami juos į bokštą, apibarstome cukraus pudra, uždedame grietinėlės ir apelsino griežinėlį. 

 O dabar… skanaus!