Receptai,  Saldieji patiekalai

ŠVENTINĖ NUOTAIKA | SAUSAINIAI

IMBIERINIAI SAUSAINIAI

Daug žmonių savo šventinio meniu idėjomis pradėjo dalintis dar neprasidėjus gruodžio mėnesiui, tad nujaučiame, kad jūsų galvos jau pilnut pilnutėlės įvairių receptų, todėl instrukcijų, kaip iškepti antį ar pyragaičius su grybais, šiandien nesidalinsime. 

Šiame įraše norime pasidžiaugti praėjusiais metais. Mums, kaip PASIKLYDUSIAI ŠAKUTEI, pavyko suburti nemažą būrį maisto mylėtojų. Turbūt tam pradžią davė pirmasis karantinas, nes atsirado daugiau laiko būti namuose ir tuo pačiu eksperimentuoti virtuvėje. Taip mūsų įrašai tapo gan reguliarūs, nepasaint kelių atostogiškų momentų, ištikusių vasarą. Be viso to, turėjome progą pabendrauti su kitais maisto ruošimo entuziastais, pasidalinti patirtimi ir atradimais. Tai tikras džiaugsmas širdžiai, nes vis kartojame, kad maistas apie emocijas ir nuoširdų bendravimą! Žiūrėdami vien į nuotraukas kartais šyptelim, nes iš jų matyti, kaip tobulėja ne tik patys patiekalai, bet ir jų vaizdinis perteikimas, nuo kurio priklauso, ar bandysit receptą, ar ne. Visas šis darbas atvedė prie pirmos pergalės – publikacijos žurnale. Nors kai kam tai gali atrodyti kasdienybė arba nieko ypatingo, mums tai džiaugsmas, nes parodė, jog teisingu keliu pasukome. 

Nors ir ne visus ŠAKUTĖS planus įvykdėme, tačiau esame pasiruošę su jais daugiau padirbėti ateinančiais metais. Juk viskam ateina savas laikas! 

Taigi, visų didžiųjų švenčių proga linkime jaukumo ir nuoširdžių šypsenų, nepasaint to, ar jos bus kitoje pusėje stalo ar ekrano!

Jei dėl kažkokios priežasties dar nekepėte sausainių, štai mūsiškių receptas:

Tešlai:

  • 300 g miltų
  • 100 g sviesto (kambario temperatūros)
  • Kiaušinio
  • 100 g cukraus
  • 3 šaukštų medaus
  • 2 šaukštelių prieskonių meduoliams
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių

Glajui:

  • Kiaušinio baltymo
  • 100 g cukraus pudros
  • Šaukšto citrinos sulčių

Eiga:

  1. Sumaišome tešlai skirtus sausus ingredientus.
  2. Kitame dubenyje sviestą sutriname su cukrumi. Tada įpilame medų, išmaišome, įmušame kiaušinį ir vėl gerai išmaišome. 
  3. Į gautą masę pamažu pilame miltus, kol gauname rankomis minkomą tešlą. Šią apvyniojame maistine plėvele ir dedame dviem – trim valandom į šaldytuvą. 
  4. Kočiojame tešlą iki 1 cm storio ir formelių pagalba išspaudžiame sausainius. Šiuos kepame apie 10 min. 180°C.
  5. Kol kepa, ruošiame glajų. Iki putų standumo išplakame kiaušinio baltymą. Supilame cukraus pudrą, citrinos sultis ir dar paplakame iki vientisos masės. 
  6. Atvėsusius sausainius dekoruojame glajumi konditerinio švirkšto pagalba. Mes neturėjome, tad pasitarnavomo kepimo rankovė. Ragaukite ar dovanoms pakuokite tik glajui sustingus!

O dabar… skanaus!