VIRTŲ BULVIŲ BLYNELIAI
Kartais norisi prisiminti vaikystę ir mokyklos laikus, kai su klasiokais per vadinamus „langus“ lėkdavom sėdėti į valgyklą. O kaip gi nesuvalgius vieno iš „klasikinių“ valgyklos patiekalų – virtų bulvių blynelių.
Mums prireiks:
- Bulvių košės 375 g
- Kiaušinių 1 vnt
- Fermentinio sūrio 100 g
- Džiuvesėlių 1 stiklinės
- Krapų (papuošimui)
- Druskos 1 a.š.
- Pipirų 1 a.š.
- Aliejaus kepimui
- Grietinės (patiekimui)
Gaminimas:
Dubenėlyje sumaišykite bulvių košę (kurią tikiu, kad kiekvienas pradedantysis mokės pasigaminti pats), tarkuotą fermentinį sūrį, kiaušinį, džiūvėsėlius, druską ir pipirus. Jei gauta masė gautųsi per skysta, įberkite daugiau džiūvėsių, o jeigu per tiršta – įmuškite dar vieną kiaušinį.
Drėgnomis rankomis formuokite vidutinio dydžio kamuoliukus ir suplokite juos. Iš visos masės tūrėtų gautis nuo 12 iki 15 blynelių.
Į keptuvę įpilkite aliejaus ir palaukite, kol įkais. Tada kiekvieną blynelį pakepkite apie 2 min. iš kiekvienos pusės.
Kaip ir visus patiekalus, kurie sugeria į save daug aliejaus, nusausinkite padėdami ant vienkartinio popieriaus.
Iškeptus blynelius tiekite su grietine ir pabarstykite smulkintais krapais 😊
O dabar… Skanaus!