KRIAUKLĖS FORMOS MAKARONAI SU LAŠIŠA IR SMIDRAIS
Žinau, kad nemėgdamas daugelio žuvies rūšių, prarandu daug neatrastų skonių, tačiau po truputį bandau juos prisijaukinti. Manau, kad lengviausia pamėgti lašišą, nes ji pirma šauna į galvą, kai bandau sugalvoti patiekalą su žuvimi ir jau žinau, kad jos paruošimas gali būti visai nesudėtingas, todėl pabandykit ir jūs!
Mums prireiks:
( 4 porcijoms)
- Sviesto 30 g
- Vidutinio dydžio svogūno 1 vnt
- Pipirų 1 a.š.
- Aitriosios paprikos miltelių 1 a.š.
- Žuvies arba vištienos sultinio 700 ml
- Kriauklės formos makaronų
- Smidrų 250 g
- Natūralaus jogurto 200 g
- Kukurūzų miltų 2 a.š.
- Lašišos 300 g.
- Raudonosios paprikos 1 vnt.
Gaminimas:
Puode išlydikite sviestą ir jame apkepkite smulkiai supjaustytą svogūną. Suberkite pipirus, aitriosios paprikos miltelius ir kepkite dar minutę. Pilkite sultinį ir užvirkite.
Į puodą suberkite makaronus, sumažinkite ugnį ir virkite 5 min. Tada sumeskite didesniais gabalėliais pjaustytą smidrą ir viską pavirkite dar 8 min., kol jie suminkštės.
Jogurtą sumaišykite su kukurūzų miltais ir supilkite į makaronus. Maišydami virkite dar 2 min., o tada sumeskite pjaustytus lašišos gabalėlius bei papriką ir ant mažos ugnies palaikykite dar 2 min. Tada belieka tik patiekti!
O dabar… Skanaus!