Makaronai,  Mėsos patiekalai,  Receptai,  Vištienos patiekalai

RYŽIŲ MAKARONAI SU AZIJOS ŽIUPSNELIU

RYŽIŲ MAKARONAI SU AZIJOS ŽIUPSNELIU

Ruošdami azijietiškus patiekalus dažnai nusiviliame, nes neišgauname tokio skonio, kurį parsivežame iš kelionių ar restoranų. Nusiminti labai nereikėtų, nes kai kuriuos produktus sunku surasti lietuviškose parduotuvėse, o net ir suradus, negalima tikėtis vietinio Azijos šalių skonio. Be to, ne visi patiekalų ingredientai yra dažnai naudojami mūsų tradicinėje virtuvėje, todėl kartais juos pakeičiame mums įprastesniais. Jau vien dėl šios priežasties reiktų nusiteikti, kad skonio receptoriai nešoks iš laimės, nes jaus tai kas lėkštėje, o ne galvoje.

Mūsų manynu, tai, ką pasigaminame namuose ar net valgome kai kuriuose restoranuose, sunku vadinti azijietiškais patiekalais, dėl jiems trūkstamų skonių, greičiau tai interpretacijos. Vykusios jos ar ne, kiekvienam šeimininkui spręsti.

Na, o mes specialistų vardo nesigviešime, todėl šiam recepto pavadinimui suteikėme tik žiupsnelį Azijos, kad neapsigautumėt ir pasigaminę nesakytumėt „ahh, ir vėl nieko gero…“

Jei kiltų klausimas, kodėl jums reikia išbandyti šį receptą, tai atsakytume, kad jis greitai paruošiamas, nuteikiantis gerai nuotaikai dėl didelio daržovių kiekio, o aštrumas pažadins iš snaudulio.

Keturiom porcijom reikės:

  • 180 g ryžių makaronų
  • 150 g vištienos file (vegetariškam variantui praleiskite)
  • Kelių lapų kininio kopūsto
  • Morkos
  • Saujos šviežių ankštinių žirnių
  • Nedidelės paprikos
  • Pusės poro
  • 2 didesnių skiltelių česnako
  • 3 mažų šviežių čili pipirų
  • Šaukšto sezamo sėklų
  • 2 šaukštų sojos padažo
  • Žaliosios citrinos

Padažui:

  • 2 šaukštų riešutų sviesto
  • Pusės stikinės vandens
  • 5 šaukštai sojos padažo
  • 2 šaukštai medaus
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 cm šviežio imbiero

Eiga:

  1. Plonomis juostelėmis supjaustome vištieną. Ją apipilame sojos padažu ir leidžiame pasimarinuoti, kol ruošime kitus ingredientus. 
  2. Sutarkuojame morką, supjaustome kininį kopūstą, papriką, smusmulkiname česnaką, čili ir žiedais supjaustome porą. 
  3. Sumaišome visus padažui skirtus ingredientus (česnakui naudojame spaudyklę ar tarką, imbierą sutarkuojame)
  4. Ruošiame ryžių makaronus pagal nurodytas instrukcijas. Tuo metu gerai įkaitiname keptuvę, kepame vištieną 2 min. Tada suberiame visas daržovės (išskyrus čili) ir pakaitiname dar kelias minutes, kol daržovės apskrunda, bet per daug nesuminkštėja. 
  5. Tada į keptuvę supilame paruoštus makaronus ir padažą. Viską gerai išmaišome ir apie minutę pakaitiname.
  6. Patiekiame dubenėlyje, apibarstę sezamo sėklomis, čili pipirais ir uždedame žaliosios citrinos skiltelę. Prieš valgant ją išspaudžiame ant patiekalo.

O dabar… skanaus!