Makaronai,  Mėsos patiekalai,  Receptai,  Sriubos

SOTI TORTELLINI SRIUBA

Nėra minčių ką pasigaminti? O gal net nėra jėgų apsiversti ant kito šono? Tokiu atveju siūlome pasigaminti greitą tortellini sriubą. Pastangų įdėti reikės minimaliai, tačiau didelė tikimybė, kad pavalgę įgausite trūkstamos energijos ir pasijusite žvalesni! O norint, kad efektas būtų dar didesnis, valgant įsisukite į jaukų pledą.

Jeigu kyla klausimas, kas yra tortellini, tai žiedo formos makaronai, kilę iš Italijos Emilia – Romagna regiono, dažniausiai įdaromi mėsos, Parmigiano Reggiano sūrio, kiaušinio, muskato riešutų mišiniu ir  patiekiami kaponių sultinyje. Jie iki XIX a. buvo patiekiami tik ant turtingesnių visuomenės žmonių stalų arba švenčių metu, o dabar jie dažnai maišomi su koldūnais.

Šiam receptui rinkitės tortellini pagal savo skonį, puikiai tiks su sūriu ar grybais. Tam, kad sriuba turėtų daugiau tekstūrų ir sotumo, į ją dėjome keptos maltos mėsos, smulkintų konservuotų pomidorų ir grietinėlės. Su prieskoniais persistengti nereikia, naudojome tik sultinį, itališkų žolelių mišinį bei druską su pipirais. Ar gali dar būti paprasčiau?

Keturioms porcijoms reikės:

  • 250 g tortellini
  • 150 g grietinėlės
  • 200 g maltos mėsos
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
  • Didesnio svogūno
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 l sultinio
  • Šaukštelio itališkų žolelių mišinio
  • Druskos ir pipirų
  • Šaukšto miltų (nebūtinai)
  • Šlakelio aliejaus
  • Kietojo sūrio patiekimui

Eiga:

  1. Nusilupame svogūną, česnako skilteles ir smulkiai supjaustome. 
  2. Įkaitiname storadugnį puodą, įpilame aliejaus ir kepame maltą mėsą, apibarstę druska bei pipirais. Kai iškepa, sudedame į dubenėlį.
  3. Tame pačiame puode pakepiname svogūną, įdedame šaukštą miltų ir maišydami pakepiname, kol nelieka sausų miltų. Tada pamažu supilame sultinį, maišome, kol nebelieka miltų gumulėlių.
  4. Į puodą keliauja konservuoti pomidorai, česnakas, iškepta mėsa bei žolelių mišinys. Uždengiame puodą ir leidžiame pavirti kelias minutes. Tada supilame grietinėlę ir leidžiame dar kartą užvirti. Paragaujame, ar užtenka druskos ir pipirų. 
  5. Sudedame į puodą tortellini ir verdame tiek, kiek parašyta ant jų pakuotės. Pilame į dubenėlius, ant viršaus pabarstome kietojo sūrio. 

O dabar… skanaus!