Pusryčiai,  Receptai

SŪRŪS BISKVITINIAI PYRAGĖLIAI

SŪRŪS BISKVITINIAI PYRAGĖLIAI

Ar turite šeimoje tokių žmonių, kurie vos ne su kiekvienu patiekalu valgo ir duonos kriaukšlę? O gal patiems pabodo ją patiekti prie sriubų, troškinių ar pusryčių patiekalų? Jei bent mintyse linktelėjote, tai nieko tokio, nes nuo šiol galėsite stebinti namiškius minkštais ir akiai neįprastais biskvitiniais pyragėliais. Didelė tikimybė, kad net nepastebėsite, kaip greitai išnyks nuo stalo arba bus paslapčia suvalgyti vieni. Jūs tik iškepkite!

Namuose turintys elektrinę „tarnaitę“ gali visai atsipūsti, nes tešlos ingridientus tereiks sudėti į dubenį ir leisti mašinai atlikti darbą – išmaišyti. Jums teliks įjungti orkaitę, sutarkuoti sūrį ir supjaustyti svogūnų laiškus. Na gerai, dar reikės tešlą ant skardos sudėti, o ją pašauti į orkaitę 20 min.  Jeigu virtuvinio kombaino neturite – nenusiminkite, mes patys su šaukštu maišėme ir vis tiek neilgai užtrome! Nusprendėm, jog tai buvo maisto treniruotė.

Šie biskvitiniai pyragaičiai nepalieka abejingų ir dėl minkštumo. Tuo įsitikinsite, kai dar šiltus perlaušite pusiau ir dviem pirštais paspausite. Jeigu netoleruojate gliuteno, galite naudoti GF miltus. Taip pat, nededant svogūnų laiškų ir sūrio, galite išsikepti klasikinius biskvitinius pyragaičius ir valgyti su džemu, užgerdami pienu arba kartu su visais patiekalais, kurių neįsivaizduojate be duonos. Tiesiog nededant papildomų ingridientų lengviau prisitaikyti prie visų norų. ☺

Na, metas eiti prie esmės – recepto, iš kurio išeis 6 pyragaičiai.

Mums reikės: 

  • 350 g miltų
  • 4 šaukštelių kepimo miltelių
  • 1,5 šaukštelio druskos (jeigu naudosite sūrų sūrį, dėkite šaukštelį)
  • Šaukšto cukraus
  • 200 ml pieno
  • 1 kiaušinio
  • Šaukšto sviesto
  • 100 g mėgstamo sūrio (gali būti čederio ar kietas mocarelos)
  • Kelių svogunų laiškų 

Eiga:

  1. Įjungiame orkaitę ir kaitiname iki 200℃. Susmulkiname svogūnų laiškus ir sutarkuojame sūrį. 
  2. Ištirpiname sviestą. Į dubenį sudedame visus tešlos ingridientus, įpilame sviestą ir maišome iki vientisos masės. Suberiame svogūnų laiškus bei sūrį, dar pamaišome.
  3. Kepimo skardą padengiame kepimo popieriumi ir tešlą, kabindami šaukštu, krauname ant skardos. Dėl formos nesijaudinkite, palikite netvarkingą, taip pyragaičiai tik unikaliau atrodys ir nenustebkite, kad paviršius nebus lygus – taip turi būti!
  4. Kepkite 20 min. be vėjelio funkcijos. Ją galite įjungti likus kepti 6 minutėms, jei paviršius nebus gražiai paskrudęs. 

Leiskite truputį pravėsti, o tada ragaukite. Skanaus!