Receptai,  Sriubos

TAILANDIETIŠKA SRIUBA

Tailandietiška sriuba

Šis patiekalas jau seniai kabėjo mano mintyse, o kadangi man labai įdomūs patiekalai su kokosų pienu, todėl nusprendžiau padaryti greitąją tailandietiškos sriubos versiją.

Mums prireiks:

(apie 2 porcijoms)

  • Šaldytų krevečių ( P.S. Pigiausias variantas TIKRAI nėra bloga idėja)
  • Alyvuogių aliejaus
  • Česnakų 2 skiltelės
  • Pomidorų pastos 1 v.š.
  • Imbiero 1 š.
  • Ciberžolės 1 a.š.
  • Kalendros 1 a.š.
  • Pievagrybių 5 vnt.
  • Kokosų pieno 200 ml
  • Daržovių sultinio 500 ml
  • Ryžių makaronų
  • Citrinos ½ vnt.

Gaminimas:

Į puodą įpilame 500 ml vandens ir paliekame kol užvirs. Į verdantį vandenį dedame daržovių sultinio kubelį. Kol ištirps kubelis, supjaustome pievagrybius. Kol sultinys gaminasi, sudedame norimą kiekį krevečių į keptuvę su šlakeliu aliejaus ir kepame 2 min. Į tą pačią keptuvę dedame šaukštą pomidorų pastos, įtrakuojame imbierą, česnaką, beriame ciberžolę ir kalendrą. Viską išmaišome ir pakepame dar kelias minutes.

Keptuvėje esančias krevetes su prieskoniais ir pasta dedame į verdantį sultinį, nepamirštame įdėti ir supjaustytus pievagrybius. Viską verdame kelias minutes.

Viskam pavirus dedame makaronus ir verdame pagal nurodytą instrukciją.       Makaronams priartėjus prie virimo pabaigos pilame kokosų pieną, įspaudžiame citrinos sulčių ir palaukiame kol užvirs.

O dabar pilame į  savo mėgstamiausią indelį ir ragaujame!

Skanaus 🙂