DARŽOVIŲ IR AVINŽIRNIŲ PASIUTPOLKĖ

Nežinom, kaip pas jus, bet pas mus tai paprikų namuose visada yra. Jos tinka visur: į salotas, troškinius, sriubas ar vienos su humusu. Kas svarbiausia, kad termiškai apdorojant jos per daug nesuminkštėtų, juk čia ne desertas, jog turėtų tirpti burnoje. Be to, perkeptos ar pervirtos daržovės praranda nemažą dalį savo gerųjų medžiagų, todėl persitengti tikrai nereikia!
Tokios pačios taisyklės galioja ir brokoliui. Jį daugelis tikrai mėgsta, tačiau itin dažnai jį valgo jau minkštutėlį. Mūsų žiniomis, išskirstytam brokolio žiedynui užtenka pavirti 3 min., kad dar išliktų visi vitaminai, šiek tiek suminkštetų išorėje, bet liktų traškus viduje.
Visa ši įžanga veda link recepto, kurį ne veltui pavadinome „daržovių ir avinžirnių pasiutpolke“. Naudosime čia daug paprikų ir brokolio. Gaivumą papildysime avinžirniais, o viską aprengsime saldžiai aštriu ir sojos padažais. Čia saldumą atsvers ir pikantiškumo suteiks kepta šoninė. Jos atsisakius, gausime veganišką patiekalą.
Dviems sočioms porcijoms reikės:
- Pusės žalios paprikos
- Pusės geltonos paprikos
- Pusės raudonos paprikos
- Pusės brokolio
- Svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 400 g avinžirnių
- 150 g šoninės
- 4 šauktų saldžiai aštraus padažo
- 2 šauktšų sojos padažo
- Šaukštas sezamo sėklų
- Aliejaus kepimui
Eiga:
- Pasiruošiame daržoves, jas nuplauname ir supjaustome. Brokolio žiedyną gan smulkiai išskirstome, susmulkiname svogūną ir česnaką. Supjaustome šoninę.
- Įkaitiname puodą, įpilame truputį apliejaus ir pakepiname šoninę. Tada ją išimame ir laikinai padedame į šalį. Į puodą suberiam svogūnus, pakepiname ir suberiame likusias daržoves. Joms leidžiame truputį suminkštėti, tada užpilame padažus, suberiame avinžirnius, šoninę ir sezamo sėklas. Dar kelias minutes pakaitiname, kol skoniai susilies.
- Patiekiame papuošę su dar žiupsneliu sezamo seklų ir žalumynais, kuriuos randame namuose.

