Kiti,  Receptai

DUONELĖ SU AVINŽIRNIŲ UŽTEPĖLE

Anksčiau dalinomės receptu, kuriame kepėme plokščią duonelę ir pateikėme su mėsos kukuliukais, tačiau šį kartą įdarą pasirinkome daug lengvesnį ir labiau tinkantį šiltajam sezonui. Nors ir be mėsos, bet patiekalas nestigs maistingumo! Jį drąsiai galima patiekti pietums, vakarienei ar kaip užkandį didesniam žmonių kiekiui.

Pažiūrėkime, ką interneto klodai pasakoja apie plokščiąją duonelę. Ji kepama jau daugiau nei 6000 metų ir turi nemažai skirtingų rūšių, pavyzdžiui, visų pamėgtas tortilijas, pitas ir pan. Tikroji ir paprasčiausia plokščia duona kepama iš trijų ingredientų – miltų, vandens ir druskos. Mūsų kepama duonelė labiausiai panaši į naan, kuri paplitusi Pietų ir Vakarų Azijoje.

Praplėtę akiratį galime keliauti prie recepto!

DUONELĖ

Keturioms duonelėms reikės:

  • 3 šaukštų natūralaus jogurto
  • 3 šaukštų miltų
  • 1 nepilno šaukštelio kepino miltelių
  • Žiupsnio druskos

Eiga:

  1. Į dubenį įdedame natūralų jogurtą, suberiame likusius ingredientus. Minkome. Tešla turi būti minkšta, jei limpa prie rankų, pabarstykite miltais stalviršį ir juose paviliokite.
  2. Padaliname tešlą į 4 dalis. Formuojame plokščias duoneles. Galite naudoti kočėlą, bet galite formuoti ir rankomis, taip įgaus mažiau taisyklingą formą ir autentiškiau atrodys. Svarbu, kad paplotėliai būtų pakankamai ploni ir galėtų greitai iškepti.
  3. Kepame iš abiejų pusių gerai įkaitusioje keptuvėje. Daug kas kepa sausoje, bet galite kelis lašus aliejaus įkrapinti ir šluotele ištepti, tada tolygiau apkeps.

Komentarai: jei tešla dar visiškai limpa prie rantų tik tada įberkite daugiau miltų. Tačiau nepersistenkite, nes jei ji taps per sausa, tai kepant neiškils burbuliukai ir bus kieta. Tad geriau formuojant duoneles vis truputį pasibarstyti miltų ant stalviršio.

ĮDARAS

Keturioms duonelėms užpildyti reikės:

  • Avokado
  • Kupino šaukšto natūralaus jogurto
  • 400 g avinžirnių
  • Citrinos sulčių
  • Druskos ir pipirų

Eiga:

  1. Su šakute sutriname avokadą, įdedame jogurtą, įspaudžiame citrinos, pagardiname druska ir pipirais. Išmaišę paragaujame ir jei nieko netrūksta suberiame avinžirnius.

PATIEKIMAS

Patiekimui dar prireiks kelių salotų lapų ir mėgiamų žalumynų (svogūnų ar česnakų laiškų, kalendros). Tada belieka paimti duonelę, uždėti salotos lapų, o ant jos avinžirnių užtepėlę. Papuoškite žalumynais ir skanaukite!

Lauksime Jūsų atsiliepimų!