SALOTOS SU TRAŠKIOMIS BULVYTĖMIS IR LAŠIŠA
Tarp sočių dienų visada norisi kažko gaivesnio, o tai būna dažniausiai salotos. Kasdieniam deriniui šaldytuve surasti ingredientų tikrai nesunku, tereikia juos tinkamai paruošti, kad skonis maloniai nudžiugintų namiškius.
Vienos paprasčiausiai keičiamų salotų sudedamųjų dalių – pačios salotos ir padažas. Vieną dieną agurką keičia morka, o grietinę garstyčių ir medaus pagardas. Dėl to patikiname, jog mūsų aprašomas receptas bus lengvai pritaikomas kiekvieno namuose.
Apie gaminimą. Salotoms gaminome traškias bulvytes. Tam, kad išgautume norimą efektą reikėjo truputį pasistengti ir žiuspnelio kantrybės, nes nuskustas ir susmulkintas bulves reikia bent 15 min. pamirkyti šaltame vandenyje. Dėl šio veiksmo iš bulvių pasišalins dalis krakmolo ir leis šioms įgauti norimą traškumą. Tada bulvės bus verdamos 9 min., o paskui kepamos orkaitėje dar 35 min. Patikėkite, skirti tam laiko labai verta! O jei vis dėlto nesiryšite šiam žingsniui, susmulkintas bulves galite kepti orkaitėje apie 15 min., svarbu nepamirškite alyvogių aliejaus ir mėgstamų prieskonių.
Dviem porcijom reikės:
- Mėgiamos salotos
- Saujos vyšninių pomidoriukų
- Saujos žirnių anksčių
- 4 putpelių kiaušinių (galima rinktis ir vištų)
- 100 g rūkytos lašišos
- 2 – 3 bulvių
- Alyvuogių aliejaus
- Gero žiupsnio druskos ir pipirų
- Prieskonių (česnako granulių, maltos paprikos, pipirų ar pan.)
- 2 šaukštų tarkuoto sūrio
Padažui:
- 0,5 6aukšto garstyčių
- Šaukšto alyvuogių aliejaus
- 0,5 šaukšto balto vyno acto
- 2 šauktų citrinų sulčių
- Mažo svogūnėlio
Eiga:
- Nuskutame bulves, supjaustome kubeliais ir pamerkiame į vandenį bent 15 min. Sūdytame vandenyje bulves verdame 9 min. Tada jas išgriebiame, dedame į dubenį, apšlakstome aliejumi ir prieskoniais, išmaišę dedam ant kepimo skardos, apibarstome sūriu ir šauname į orkaitę 30 min. 200℃. Tuomet pamaišome ir dar 5 min. paskrudiname.
- Kol bulvės orkaitėje, sumaišome padažo ingredientus ir išverdame kiaušinius. Stambiai supjaustome salotą, perpus pjauname pomidorus. Į dvi lekštes dedame salotas, ant jų pomidorus ir žirnių ankštis. Tuomet bulves, lašišą ir pusiau perpjautus virtus kiaušinius. Viską apšlakstome padažu, pipirais ir skanaujame!
P.S. Putpelės kiaušinius dedame į verdantį vandenį ir verdame 1,5 min., kad trynys būtų skystas, vištos kiaušiniams reiks 6 – 7 min.